ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] Montaż elektrycznych szyb
Autor Wiadomość
bobeck 
Mechanik
Człowiek lasu




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AHH -> ABZ
Pojemność silnika: 2.8 -> 4.2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 27
Dołączył: 21 Paź 2013
Posty: 117
Skąd: Zabrze
Wysłany: |4 Gru 2013|, o 21:27   

A czy to jest potwierdzone info? Jesteś tego pewien? Bo teraz muszę szukać samego wkładu bez silniczków, a to może być mały problem. Czy ktoś próbował podłączyć silniczki do mechanizmu po korbkach?

Edit:
Załatwione, skombinowałem komplet flaków do podnoszenia szyb.
Ostatnio zmieniony przez bobeck |5 Gru 2013|, o 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
gumis017 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: Brak
Pojemność silnika: 2.3 E
Imię: Mariusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 5
Skąd: Toruń
Wysłany: |21 Sty 2014|, o 00:43   

Witam szanownych użytkowników. Chciałbym zapytać o jedną rzecz. Co jest mi potrzebne do montażu elektr. szyb 4x gdyż posiadam korby. Oprócz wiązki kabli oraz całych mechanizmów szyb co jeszcze jest potrzebne? Mam na myśli numery przekaźników lub bezpieczników. Wykluczam boczki przełączniki itd gdyż rozumiem po części temat. w którym miejscu przekaźniki itp powinny być umieszczone? Dodam iż nie które przekaźniki mam pod kierą a inne pod podszybiem pod maską, Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
_________________
Gumi$
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3594
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |21 Sty 2014|, o 08:34   

bylo o tym wiele.
wiazka wiazka szyb jest wpleciona w wiazke centralnego zamka.idzie az do pompki ktora znajduej sie pod kanapa tylna.
przekaznik jest jeden..w slupku przy nodze kierowcy.zdejmujesz ten boczek slupka pod deska i pod nim powinien byc zamontowany przekaznik.najczesciej duzy tzn wysoki i dwumiejscowy.
jesli nie masz wogole elektryki..moja rada-zlozyc sobie wiazke w calosc od nowa.najlepiej zdobyc wiazke kompletna szyb+zamek z auta i wyselekcjonowac same szyby.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
pawlo12 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2500
Imię: Paweł
Trakcja: Ośka
Wiek: 34
Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 93
Skąd: Śląsk
Wysłany: |16 Lis 2014|, o 21:48   

Witam.Ja mam elektryke tylko z przodu ale chciałbym mieć z tyłu.Mam całe kompletne drzwi z samochodu który miał 4xelektryczne szyby.Wiązki kabli są poucinane kawałek za drzwiami.
Czy tył można podpiąć pod przód?jak to podłączyć?
_________________

 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |18 Lis 2014|, o 10:41   

pawlo12,

sprawa nie jest taka oczywista najlepiej upolować całą wiązkę do 4szyb,
np masz osobne bezpieczniki do zasilania obwodów przód i tył,
co do reszty to nie jestem pewien, ale idą jakieś dodatkowe przewody z tylnych drzwi do pompki centralnego oraz przekaźnika

EDIT: temat jest o 100 C4 a Ty pytasz o A6 C4, więc mój powyższy tekst dotyczy tego drugiego
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Ostatnio zmieniony przez drmort |18 Lis 2014|, o 12:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
pawlo12 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2500
Imię: Paweł
Trakcja: Ośka
Wiek: 34
Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 93
Skąd: Śląsk
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 09:02   

drmort napisał/a:
pawlo12,

sprawa nie jest taka oczywista najlepiej upolować całą wiązkę do 4szyb,
np masz osobne bezpieczniki do zasilania obwodów przód i tył,
co do reszty to nie jestem pewien, ale idą jakieś dodatkowe przewody z tylnych drzwi do pompki centralnego oraz przekaźnika

EDIT: temat jest o 100 C4 a Ty pytasz o A6 C4, więc mój powyższy tekst dotyczy tego drugiego


To w moim przypadku będzie łatwiej z podłączeniem tego tyłu?
_________________

 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 09:08   

pawlo12,

będzie trudniej,
100 C4 nie miało modułów przy silniczkach, więc mniej kabli i prostsza wiązka
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
 
     
GTR34 
Zasłużony klubowicz




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL+
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Konrad
Trakcja: Ośka
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 1512
Skąd: Chełm
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 13:58   

drmort, Miało, ja mam A6 z 95r i mam zwykłe silniczki, ojciec ma avanta z 97 i już ma silniczki z modułami.
 
 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 14:00   

GTR34,

Twój post udowadnia że wczesne A6 nie miały modułów
a nie że 100 miały
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
 
     
GTR34 
Zasłużony klubowicz




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL+
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Konrad
Trakcja: Ośka
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 1512
Skąd: Chełm
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 14:03   

drmort, Myślałem o czym innym a napisałem o czym innym. Miałem na myśli to, że być może A6 pawlo12, ma zwykłe silniki szyb.
 
 
     
pawlo12 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2500
Imię: Paweł
Trakcja: Ośka
Wiek: 34
Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 93
Skąd: Śląsk
Wysłany: |19 Lis 2014|, o 18:04   

no moje autko jest z początku roku 96' i dawca też
_________________

 
     
pawlo12 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2500
Imię: Paweł
Trakcja: Ośka
Wiek: 34
Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 93
Skąd: Śląsk
Wysłany: |21 Lis 2014|, o 11:59   

Rozebrałem dziś tylne drzwi dawcy z elektryką i jest tam 7 kabli.Jak je podpiąć pod przód?
_________________

 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |21 Lis 2014|, o 14:10   

łap schemat 4d, pomimo że jest napisane Audi 100, to jest wersja okablowania do silniczków z modułami

_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Ostatnio zmieniony przez drmort |21 Lis 2014|, o 14:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
msk 
C4 Autorytet
naczelny maruda :D




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aat
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 16 Kwi 2012
Posty: 377
Skąd: dw/kol
Wysłany: |21 Lis 2014|, o 16:11   

co to są te moduły/do czego :?:
_________________
Michał

jest sobie i będzie: audi 100 '94 2,5 r5
kiedyś będzie: caprice classic 9c1 '86 5,7 v8 jak się znajdzie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez msk |21 Lis 2014|, o 16:24, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
lento 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5TDI
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 163
Skąd: Potoki/zadupie/
Wysłany: |21 Lis 2014|, o 16:33   

tzn., że masz silniczki od opuiszczania i podnoszenia z jak to nazwe (pamiecia). Naciskasz przycisk szyby to szyba sama sie otwiera lub sama zamyka.
_________________
... wychodząc z siebie nie trzaskaj drzwiami !
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13