Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100-2.6 ABC] jakie cisnienie w cylindrach
Autor Wiadomość
lukasz18-24 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Dołączył: 26 Lut 2012
Posty: 7
Skąd: Mragowo
Wysłany: 2013-05-19, 12:21   [100-2.6 ABC] jakie cisnienie w cylindrach

witam :ok: powiedzcie jakie jest minimalne cisnienie w silniku 2.6 abc bo moje autko stracilo kompresje na dwoch cylindrach czy mam szukac drugiego silnika czy ten reanimowac
Ostatnio zmieniony przez lukasz18-24 2013-05-19, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Mlody 
Nie cierpię niebieskiego




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Kuba
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 207
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-05-19, 22:57   

straciło całkowicie?? czy coś jest? i czy cylinry na których straciła nie są przypadkiem obok siebie?
_________________
GEKON Quattro
 
 
     
mietek69 
Mechanik



Moje Audi: inne
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Imię: Adrian
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 138
Skąd: Adamów
Wysłany: 2013-05-19, 23:41   

W normie to 9 do 14B. Granica zużycia 7.5B. Różnica między cylindrami nie powinna być większa niż 3B.
Ostatnio zmieniony przez mietek69 2013-05-19, 23:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Key100l 
Audi Mastah
Pozytywny Wariat




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Karol
Trakcja: Quattro
Pomógł: 2 razy
Wiek: 24
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 615
Skąd: Stara Ruda ;)
Wysłany: 2013-05-20, 01:16   

Pewnie wypaliło uszczelkę między cylindrami... Ja bym robił bo to zawsze pewniejsze niż silnik od handlarza
_________________

 
 
     
Mlody 
Nie cierpię niebieskiego




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Kuba
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 207
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-05-20, 07:24   

u mnie tak się stało ze puściła między cylindrami.
_________________
GEKON Quattro
 
 
     
gumiss64 
Mechanik
AUDIMANIAK




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 8 razy
Wiek: 23
Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 242
Skąd: PGO
Wysłany: 2013-05-20, 15:05   

mietek69, wg tolerance data to od 11 do ~15 norma, poniżej 9bar kaplica :ok:

[ Dodano: 2013-05-20, 16:06 ]
dziś i ja poddam się pomiarowi sprężania :niepewny:
_________________
AUDI C4 [ABC]
AUDI D2 [AEW]
 
 
     
mietek69 
Mechanik



Moje Audi: inne
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Imię: Adrian
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 138
Skąd: Adamów
Wysłany: 2013-05-20, 19:10   

Ja bazuje na danych z Elsy. Pamiętajcie odpinać wtyczkę od modułu zapłonowego żeby cewek nie uszkodzić :ok:
 
 
     
broniu97 
Mechanik




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1991
Oznaczenie silnika: .
Pojemność silnika: 2000
Imię: Sebastian
Trakcja: Ośka
Wiek: 17
Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 118
Skąd: Częstchowa
Wysłany: 2013-05-20, 19:35   

a możecie mi powiedzieć jakie powinno być ciśnienie w 2,0 ACE
 
 
     
mietek69 
Mechanik



Moje Audi: inne
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Imię: Adrian
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 138
Skąd: Adamów
Wysłany: 2013-05-20, 20:06   

To jest norma dla silników benzynowych- nie doszukałem się wyróżnienia na pojemności.
 
 
     
lukasz18-24 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Dołączył: 26 Lut 2012
Posty: 7
Skąd: Mragowo
Wysłany: 2013-05-25, 13:57   

wielkie dzieki okazalo sie ze wypalilo uszczelke miedzy cylindrami a z cisnieniem to i tak szalu nie ma nie wiecej niz 8,5 :-( :-( :-(
 
 
     
Key100l 
Audi Mastah
Pozytywny Wariat




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Karol
Trakcja: Quattro
Pomógł: 2 razy
Wiek: 24
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 615
Skąd: Stara Ruda ;)
Wysłany: 2013-05-26, 09:14   

No to że tak powiem kiszka:-( Ja ostatnie audi przy ponad 9 na tłokach kwalifikowałem do zmiany silnika albo remontu... A robiłeś próbę olejową :?: Bo może to tylko zawory już nie trzymają tak jak powinny :?:
_________________

 
 
     
lukasz18-24 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Dołączył: 26 Lut 2012
Posty: 7
Skąd: Mragowo
Wysłany: 2013-05-26, 10:35   

nie nie robilem ale kumpel ma 2.8 tak sie zastanawiam moze jakas podmianka z 2.6 na 2.8 co wy na to co by trzeba bylo zmienic a co nie
:-D
 
 
     
eikel 
Czeladnik
stażysta




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Lis 2012
Posty: 65
Skąd: Konin
Wysłany: 2013-05-26, 11:00   

w zeszłym miesiącu robiłem swapa w a6 c4 z 2,6 na 2,8.
silnik kompletny z dolotem i przepływką
wiązka silnika ze sterownikiem.
steriownik skrzyni biegów (jeżeli automat)
u siebie wpakowałem sterownik z 100 żeby się pozbyć immo.

robota ogarnięta w dwa dny gdyż musiałem również wszystko wyjąć z dawcy.
_________________
Największym problem dzisiejszych aut to jego poprzedni właściciel. Czyli jeżeli coś robisz, to rób to porządnie!
 
     
Yara 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2800
Trakcja: Quattro
Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Piasek
Wysłany: 2013-08-03, 21:10   

czyli roboty mnostwo szkoda zachodu jeszcze jak z gazem to i na nowo trzeba ustawic.
Ostatnio zmieniony przez Yara 2013-08-03, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 13