ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[A6 C4] Miga mi ciągle kontrolka od hamulcy
Autor Wiadomość
pawellike 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6
Imię: Paweł
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 146
Skąd: Sobolew
Wysłany: |15 Sie 2011|, o 17:12   [A6 C4] Miga mi ciągle kontrolka od hamulcy

Miga mi ciagle kontrolka od hamulcy (prawy górny róg w górnym wyświetlaczu w zegarach)
Sprawdzałem klocki hamulcowe, są wporządku, jeszcze im daleko do czujnika zużycia. Kabelki przy klockach są OK. Płyn w zbiorniczku OK. Więc co sie dzieje?
 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |15 Sie 2011|, o 17:56   

wczesnije gdzies pisales o odlaczonych czujnikach abs.to jest rowniez uklad hamulcowy.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
pawellike 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6
Imię: Paweł
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 146
Skąd: Sobolew
Wysłany: |15 Sie 2011|, o 18:16   

Ale ta kontrolka migała mi jeszcze przed odłaczeniem tych czujników. Tyle że nie pisąłem o tym, bo myslałem, że klocki już słabe. Zaglądam a tam 3/4 stanu klocka
_________________

 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |15 Sie 2011|, o 18:19   

sprawdz dokladnie przewody.od klockow.mozesz tez sprobowac na krotko zmostkowac w kostce i sprawdzic czy zgasnie kontrolka.....
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
pawellike 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6
Imię: Paweł
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 146
Skąd: Sobolew
Wysłany: |16 Sie 2011|, o 00:31   

Podłączałem przewodem każdy do masy i nic... złączałem je ze sobą i także nic.
_________________

 
 
     
lipton 
C4 Autorytet



Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2003
Oznaczenie silnika: M47 D20TÜ
Pojemność silnika: 2.0
Wiek: 28
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 290
Skąd: Rzeszów
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 09:38   

jak mostkowanie nic nie dało czyli wiązka do wymiany ;)
Ostatnio zmieniony przez lipton |18 Sie 2011|, o 09:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 10:58   

inna opcja to podanie masy na licznik w odpowiedni pin i kontrolka zgasnie.nie bedziesz mial poprostu tej opcji sprawdzania i tyle.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
Ruski 
Adept




Moje Audi: inne
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABH + AVP
Pojemność silnika: 4172
Imię: Martin
Trakcja: Quattro
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lip 2011
Posty: 25
Skąd: Kalisz
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 12:55   

u mnie też mruga kontrolka od wymiany hamulców i od ABS świeci cały czas ale to wszystko przez to ze odpiąłem sygnał od czujnika jeżeli podepne go pod kompa i wykasuje błąd to wszystko wróci po staremu ?? czy coś więcej trzeba grzebać ??
_________________
Audi V8 D11 4.2 6gang manual
Audi S8 D2 lift
 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 13:00   

Ruski, tak.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
pawellike 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6
Imię: Paweł
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 146
Skąd: Sobolew
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 16:55   

Dobra panowie sprawa jest taka ... Gdy przekręciłem kluczyk na zapłon, od razu miałem 3 piknięcia i migala kontrolka z wykrzyknikiem. Gdzy zmostkowałem kable z obydmu klocków, pojawiło sie takie coś ... Pika dopiero gdy uruchomię auto. A to tylko dlatego że nie mam chwilowo czujnikow ABS. Ta kontrolka z wykrzyknikiem załącza się wtedy, gdy jest poważny błąd. Swieca sie wtedy ze dwie na raz. Czyli jak dokupie w końcu czujniki ABS lub gdy wyjmę ze starych McPhersonow to przestana świecić obydwie :)
_________________

 
 
     
piotrek17120 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4.2
Imię: Piotrek
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 25 Paź 2011
Posty: 44
Skąd: chełm
Wysłany: |19 Lis 2011|, o 10:37   

witam, mianowicie mam mały problem ponieważ zrobiłem niechcący zwarcie miernikiem który okazał się niesprawny w kostce pedała hamulca... czujnik stopu czy jak to się nazywa. sprawdzałem napięcie robiąc światła stopu i nagle pach coś się spaliło i wywaliło ABS i wykrzyknik... :-( do tego jak hamuje teraz to jakiś murzyn mi pedał pcha w gore chociaz ja go dusze i hamuje, zapewne to jakieś wspomaganie hamulców no ale ono tez nie działa... proszę o pomoc. zwarcie poszło na plusie i kabelku który po wduszeniu czujnika daje minus z plusa.. :-/ :-( :-(
 
 
     
FAŁDZIK 
C4 Autorytet
złota rączka



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2461
Imię: Marcin
Trakcja: Ośka
Audi na (pkt): 33
Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 373
Skąd: Przemyśl
Wysłany: |19 Lis 2011|, o 11:20   

piotrek17120, a sprawdzałeś bezpieczniki? jak zrobiło zwarcie to najpierw powinno spalić właśnie bezpiecznik
 
 
     
piotrek17120 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4.2
Imię: Piotrek
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 25 Paź 2011
Posty: 44
Skąd: chełm
Wysłany: |19 Lis 2011|, o 12:27   

sprawdzałem bezpieczniki i jest ok żaden nie spalony chyba ze są porozrzucane jeszcze gdzieś po kabinie ale te w desce są ok i pod maska tez... wczoraj była u mnie gołoledź padał deszcz i na rondzie prawie dacha strzeliłem postanowiłem dzisiaj zrobić ten ABS dlatego :(
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |19 Lis 2011|, o 16:55   

a kiedyś bez abs-u jeździli i było ok. naucz sie jeździć bez abs-u :mrgreen: Nie można zblokować kół, i wtedy zahamujesz normalnie :mrgreen:
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

 
 
     
piotrek17120 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4.2
Imię: Piotrek
Trakcja: Quattro
Wiek: 31
Dołączył: 25 Paź 2011
Posty: 44
Skąd: chełm
Wysłany: |19 Lis 2011|, o 20:08   

dobra myśl! wyjmę licznik żarówkę od ABS-u wyjmę a tu gdzie wykrzyknik miga sprayem zamaluje i git... dzięki za podpowiedz.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13