ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4 ] Montaż instalacji elektrycznej szyb
Autor Wiadomość
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 19:44   [100 C4 ] Montaż instalacji elektrycznej szyb

Planuje przekładkę z korb na elektryczne szyby.
Na tą chwile mam wszystko chyba, tak mi się wydaje... :-P
Udało mi się kupić całą instalację od elektrycznych szyb wraz z przekaźnikami jednak nie za bardzo wiem co do czego i z czym podłączyć.

Znalazłem taki schemat w sieci:

Moja instalacja wygląda tak:


Zdjęcie z numerami:

2

3


4

5

6

7

8

9


10


11




Proszę o podpowiedz co od czego i gdzie powinno być podłączone.
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 19:46   

Co do okablowania, to dokładałem tył. Ewentualnie mogę pomóc

Ale tych kabli nie za dużo :?: Ja o połowę mniej miałem :shock:
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

Ostatnio zmieniony przez kasiarka |27 Mar 2012|, o 19:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 19:51   

Też jestem w lekkim szoku ale tyle przyszło :roll:
podobno pochodzą od 100C4 mam nadzieje że jest też moduł domykania szyb...
Nie wiem może to jest całą wiązka środka wraz z elektryką szyb
Będę i tak przekładał wykładzinę więc wszystko będę miał na dłoni
Ostatnio zmieniony przez tomasz84 |27 Mar 2012|, o 19:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 19:54   

Ja tu widzę kable od klimatronika i od zapalniczki chyba :-?

Polecam ta wiązkę trochę odchudzić. Wszystkie kable od szyb są w kostkach z 4 pinami chyba m.in czarna, czerwona brązowa czarna. Ja z tego wszystkiego wyjąłem kable tylko od szyb i na nowo zawinąłem i wtedy wsadzałem, ponieważ masz ful kabli tu :shock:

edit:
329 i 203 przekaźniki nie są od szyb chyba, ponieważ ja ich nie mam
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

Ostatnio zmieniony przez kasiarka |27 Mar 2012|, o 19:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 19:58   

A te dwa 203 i 329 moduły za co odpowiadają?
Zdjęcie 2 - sterowanie kierowcy
Zdjęcie 7 - drzwi pasażera

[ Dodano: 2012-03-27, 19:59 ]
kasiarka napisał/a:
329 i 203 przekaźniki nie są od szyb chyba, ponieważ ja ich nie mam

a masz domykanie szyb przy zamykaniu centralnego?
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 20:03   

Na zdjęciach numer 2,5,7,8 masz elementy elektrycznych szyb (kostki)
A ja miałem podłączone domykanie do alarmu. Był kabelek wzięty od kostki czarnej z jednej z tych fotek 9domykanie szyb od środka :mrgreen:
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 20:53   

Zdjęcie 3 z przekaźnikami gdzie one powinny być?
Pod maską, pod półką od kierowcy czy w nogach pasażera?
Kostki ze zdjęcia 4 do czego są? I gdzie powinny być wpięte?
Zdjęcie 5 gdzie to wpiąć?
Kostki z 6 zdjęcia też nie wiem do czego są w sumie jest takich 4
Kostka z 9 to od domykania szyb?
Kostki z 10 i 11 nie mam kompletnie pojęcia 10-pompka centralnego? 11-klapa bagażnika?
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |27 Mar 2012|, o 21:43   

3-podszybie
4-pod nogami kierowcy
5-podszybie
6-nogi kierowcy (chyba)
9 -nogi kierowcy (chyba)
10-nogi kierowcy(chyba)
11-nogi kierowcy (chyba)
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |30 Mar 2012|, o 07:18   

Taką informację dostałem od gościa od którego ją kupiłem:
Tak, wiązka była na 4 elektryczne szyby. Auto było też wyposażone w alarm na podczerwień i podgrzewane bębenki w klamkach i dwie kostki przy przednich drzwiach były od tych bajerów.
 
 
     
kasiarka 
100%spamer
kasiarkaV12




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Radek
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 7 razy
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 470
Skąd: Olecko
Wysłany: |30 Mar 2012|, o 10:50   

To masz sprawę rozwiązaną. Teraz kwestia podłączenia :mrgreen:
_________________
Moje A6 C4
Moje100 c3
Najlepszy klub Audi w Polsce

 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |30 Mar 2012|, o 10:59   

ta ...
zobacze jak bede miał auto wypatroszone.
obawiam sie ze nie bedzie tu opcji komfort.
Bo tak na dobrą sprawę to ile elementów potrzebuję by podłączyć 4 szyby?
Sterowanie na 4 drzwi zasilanie na 4 silniki i te kostki które gdzieś tam powinny być wpięte :roll:
 
 
     
maly81 
C4 Autorytet




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BDV
Pojemność silnika: 2.4
Trakcja: Ośka
Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 266
Skąd: Białystok /Sztabin
Wysłany: |31 Mar 2012|, o 06:30   

rozumiem że masz silniczki i podnośniki szyb
_________________
100 C4 quattro 2.8
80 B3 1.8 75 KM
 
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |31 Mar 2012|, o 07:20   

maly81 napisał/a:
rozumiem że masz silniczki i podnośniki szyb

wszystko jest ;)
 
 
     
various 
Audi Mastah
TDI Power




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1991
Oznaczenie silnika: ABP/AAT+
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Robert
Trakcja: Ośka
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 742
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: |27 Kwi 2012|, o 14:36   

Odkopuję temat bo także biorę się za szyby.

Mam przekaźnik 329 i wg schematów mając jeszcze 203 (zwykły do kupienia w sklepie) mam full domykanie szyb. Mam to już w miarę ogarnięte tyle że nie wiem skąd sygnał na domykanie ? Przecież przekaźnik musi dostać info że ma domknąć szyby.



W tym schemacie jak i w tym wielkim (do ściągnięcia w Download) nie ma uwzględnionego sygnału zamykania, chyba że jest pod inną nazwą.

Mamy tutaj DOOR SWITCH, który wg dużego schematu ma być podpięty pod krańcówkę drzwi i Alarm/Sunroof, który z tego co widzę podpinam pod pin 2 sterownika szyberdachu.

Czy ktoś ogarnia temat ? Mam centralkę alarmu z opcją domykania, po przytrzymaniu 2sek przycisku z kłódką na dodatkowym kabelku przez 25sek mam 12V które można użyć do domykania, tylko gdzie się z tym wpiąć ?

Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez various |27 Kwi 2012|, o 18:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
tomasz84 
C4 Autorytet




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2.6
Imię: Tomasz
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Mar 2012
Posty: 266
Skąd: 3miasto
Wysłany: |30 Kwi 2012|, o 12:34   

various,
ja jeszcze nie ruszyłem z tematem :/ zbieram reszte gratów by wszystko przełożyć za jednym grzebaniem.
Jak coś będziesz działał daj znac ;)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14