ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[A6-1.9TDI 1Z] Audi a6 c4 1.9 tdi brak mocy
Autor Wiadomość
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |1 Maj 2017|, o 14:57   [A6-1.9TDI 1Z] Audi a6 c4 1.9 tdi brak mocy

Witam wszystkich mam pewien problem szukałem lecz nie mogłem znaleźć identycznego.
A więc po przyjeździe zgasiłem silnik a gdy wróciłem po prostu nie ma mocy. W pełnym zakresie obrotów ciągnie tak samo. Nie ma takie czegoś jak wcześniej że po 2 tys ma dużą moc. Jest bardzo słaby proszę o szybka pomoc

Dodam że wymieniłem wężyki do turbiny , przepływomierz , i zawór sterujący

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Butterbean |1 Maj 2017|, o 19:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3602
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |1 Maj 2017|, o 19:35   

kolego tagi-teraz jeszcze poprawilem za ciebie.
Zastosuj tagi w temacie. Uprości to nam wszystkim życie.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
afro89 
Administrator




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Krzysztof
Trakcja: Ośka
Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Dołączył: 25 Sie 2011
Posty: 980
Skąd: Warszowice
Wysłany: |1 Maj 2017|, o 20:41   

adrian123, Jaki masz przepływomierz pierburg czy bosch
_________________
Moja Audinka AEL 272KM 518NM: http://audi-c4.pl/viewtopic.php?t=426

Mister zlotu `12

Najszybsze auto zlotu `13
 
 
     
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |1 Maj 2017|, o 22:17   

przepływomierz pierburg

[ Dodano: |1 Maj 2017|, o 22:17 ]
już mi się kończą pomysły co może być przyczyną.
 
     
munior 
Adept



Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1,9
Imię: Mariusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 45
Dołączył: 01 Lip 2014
Posty: 45
Skąd: Lublin
Wysłany: |1 Maj 2017|, o 23:13   

adrian123 napisał/a:
wymieniłem wężyki do turbiny , przepływomierz , i zawór sterujący
adrian123 napisał/a:
już mi się kończą pomysły co może być przyczyną.
Chyba żartujesz :shock: Wyczerpały ci sie pomysły ,jak nawet nie zacząłeś diagnozy tak jak należy .To co zrobiłeś ,to najgorszy z możliwych sposób na diagnozę :roll: Kto w dzisiejszych czasach ,gdzie kabel diagnostyczny kosztuje 20-30 zł ,zaczyna "naprawy" od wymiany osprzetu w ciemno? . Z opisanych objawów wynika że przyczyna jest banalna i będzie od razu widać co jest nie tak po podpięciu vaga .Taki prosty osprzęt jak w 1z diagnozuje sie w kilka minut ,wystarczy podpiać vaga , sprawdzić błedy ,a jak to nie naprowadzi na przyczynę ,to sprawdzamy parametry podczas jazdy . Czasem zaraz po ruszeniu auta od razu widać co jest nie halo ,np. "stojace " poniżej normalnych wartosci wskazania z przepływomierza ,albo całkowity brak cisnienia w dolocie ... każda z tych przyczyn , będzie powodować kompletną niemoc auta .Nawet bez vaga są sposoby na sprawdzenie cisnienia w dolocie i przepływomierza .Przepływomierz pierburga mozna szybko zdiagnozować przy pomocy diody wpietej we wtyczkę ,a to czy jest jakiekolwiek cisnienie w dolocie tez można sprawdzić bez żadnych przyrządów,wystarczy scisnąć jakiś gumowy wąż w dolocie i dodać gazu ...
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3602
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |2 Maj 2017|, o 06:33   

munior, to poprosze cierozpisz metody sprawdzenia bez kabla,wraz z ew.mozliwosciami naprawy.dla laika.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |2 Maj 2017|, o 22:01   

Turbo wymieniłem na drugie używane i dalej nic. Komputer nie chce mi się coś połączyć z samochodem więc na razie nie mogę sprawdzić komputerowo.


Proszę o podpowiedzi :!: :!: :!:
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3602
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |2 Maj 2017|, o 22:03   

przestan krzyczec
bez kompa nie bedzie latwo ogarnac tego.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
munior 
Adept



Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1,9
Imię: Mariusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 45
Dołączył: 01 Lip 2014
Posty: 45
Skąd: Lublin
Wysłany: |2 Maj 2017|, o 23:46   

adrian123 napisał/a:
Turbo wymieniłem na drugie używane i dalej nic.
Widzę że nie da się tobie pomóc ,bo uparcie stosujesz metody przy których ręce opadają ...ja rozumiem że można nie mieć vaga i jakoś sie ratować ,wymieniajac węzyki ,zawór n75 ,czy przepływomierz ...ale żeby wymieniać turbinę w ciemno :?: :shock: to już gruba przesada .Jedż do kogoś kto ci podłaczy vaga i zdiagnozuje tą prostą usterkę ,bo metody które stosujesz na pewno nie doprowadzą cię do znalezienia usterki ,a zapewniam cię że usterka przy tych objawach jest jakaś banalna ...i żeby nie było że" wiem ,ale nie powiem "...bo nie wiem ,ale od tego jest właśnie diagnostyka komputerowa żeby w takich przypadkach nie wymieniać wszystkiego po koleji.To zwykły tdi 1z ,prosty jak budowa cepa ,vagiem diagnozuje sie go w kilka minut,bez vaga trchę dlużej ,bo trzeba mieć własne patenty na sprawdzenie tego czy tamtego ,ale na pewno w ten sposob nie zdiagnozuje tego laik ,który nie wie co i jak powinno się zachowywać . Są też takie usterki ,których po prostu bez vaga nie zdiagnozujesz
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3602
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |3 Maj 2017|, o 09:05   

popieram Muniora w calej rozciaglosci :ok: :ok: :ok: :ok:
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |6 Maj 2017|, o 09:14   

Mam do was jeszcze jedno pytanie czy może to być uszkodzony sterownik silnika ? dodam że mam chip zrobiony , na komputer uda mi sie może dzisiaj podjechać .
 
     
Tomas 
C4 Autorytet




Moje Audi: inne
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1998
Oznaczenie silnika: ACK
Pojemność silnika: 2,8 30V
Imię: Tomek
Trakcja: Quattro
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 13 Wrz 2013
Posty: 391
Skąd: Głubczyce (opolskie)
Wysłany: |6 Maj 2017|, o 10:32   

Próbowałeś przestawić zapłon pompą? Może poluznil Ci się klin, albo zrywa, na zębate z wału korbowego (częste w 1z)
_________________
Była 100 C4 2,5 AAT

Jeśli miałbyś wybrać między dziewczyną a C4... To wybrałbyś 100 czy A6 ?
 
 
     
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |6 Maj 2017|, o 10:35   

Błędy jakie wyskoczyły to : 553 -Przepływomierz masowy powietrza -G70 przerwa lub zwarcie do masy

527-czujnik tem. w przwodzie dolotowym - G72 przerwa lub zwacie do plusa


moje pytanie jak sprawdzić czy wg prąd dochodzi do przepływomierza na których pinach powinien być prąd.

[ Dodano: |6 Maj 2017|, o 12:37 ]
Jeszcze wypluwa takie błędy jak
741 -Kontrola pedału hamulca nieprawidłowy sygnał
550 Regulacja początku wtrysku różnica dorególowania
proszę o pomysły od czego mam zacząć
 
     
Scania V8 
Czeladnik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AAT 116KM
Pojemność silnika: 2.5 TDI
Imię: Damian
Trakcja: Ośka
Wiek: 19
Dołączył: 19 Mar 2014
Posty: 78
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: |6 Maj 2017|, o 22:48   

http://www.pierburg-servi...0079_pl_web.pdf
może coś pomoże
Ostatnio zmieniony przez Scania V8 |6 Maj 2017|, o 22:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
adrian123 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 1z
Pojemność silnika: 1900
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 14
Skąd: Sławno
Wysłany: |8 Maj 2017|, o 08:38   

Nikt nic nie pomoże ? dzisiaj jade kupić przeplywomierz dodam że zaczął chodzić jak traktor zaczął strasznie klekotać .Mógłby ktoś pomóc?

Dodam ,że bez dodaniu gazu ślinik chodzi cicho lecz po dodaniu gazu zaczyna klekotać.

[ Dodano: |8 Maj 2017|, o 14:02 ]
Klekot zrobiłem był to zbezpiecznik
ale brak mocy nadal jest byłem kupiłem używany przepływomierz i dalej to samo proszę o radę co dalej zrobić
Ostatnio zmieniony przez adrian123 |8 Maj 2017|, o 08:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 16