ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100-2.0 AAD] Na wskaźniku ponad 90 stopni.
Autor Wiadomość
FanDamme87 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAD
Pojemność silnika: 2.0 E
Imię: Michał
Trakcja: Ośka
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 36
Skąd: Lębork
  Wysłany: |9 Maj 2017|, o 22:46   [100-2.0 AAD] Na wskaźniku ponad 90 stopni.

Witajcie po długiej przerwie. Reaktywowałem moją Lady. Było dużo pracy, a jeszcze wiele niewiadomych. Wszystko jednak już jest OK. Jednakże mam problem. Wymieniłem ostatnio termostat z dwoma czujnikami ( czujnik temp. silnika oraz czujnik poziomu temp. na wskaźniku) i mam taki problem, że temperatura nie stoi równo na 90 stopniach tylko jest wysunięta prawie aż pod ikonę temp. wody. W korkach podnosi się do kolejnej białej kreski i włącza się wiatrak. Co zrobić aby ustawić tę temperaturę?
 
     
FanDamme87 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAD
Pojemność silnika: 2.0 E
Imię: Michał
Trakcja: Ośka
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 36
Skąd: Lębork
Wysłany: |13 Maj 2017|, o 22:14   

Panowie tak jak na obrazku. Temperatura stoi tak widać. W korkach podnosi się za kolejną białą kreskę. W czym może tkwić problem? Wymieniłem termostat + 2 czujniki (niebieski i szary).
Ostatnio zmieniony przez FanDamme87 |13 Maj 2017|, o 22:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
andrzejek818 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: aae
Pojemność silnika: 2.0
Imię: andrzej
Trakcja: Ośka
Dołączył: 29 Gru 2016
Posty: 1
Skąd: suwalki
Wysłany: |3 Sty 2018|, o 17:14   

Witam,mam ten sam problem,mam audi 100 c4 2.0 benzyna AAE,u mnie jak sie nagrzeje tez tak trzyma temperature,chodz raczej 92-95,na zdjeciu wyzej jest chyba troche wiecej,wymienilem wszytsko w ukladzie chlodzenia,nagrzewnice chlodnice pompe wody,termostat,czujniki na chlodnicy tez,troche sie przegrzewa,moze to zacinajacy sie termostat?mechaniki mowia ze jezdzic,zeby do 100stopni nieroslo,wentylator sie wlacza,troche sie przegrzewa,robiona glowica kompletnie,niewiem co jest prosze o pomoc,moze ktos mial taki problem.Autko z gazem,pozdrawiam
 
     
jarus246 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: 2.0 AAD
Pojemność silnika: 2000
Imię: Jarek
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 48
Skąd: Włodawa
Wysłany: |18 Kwi 2019|, o 21:28   

Ja miałem taki problem . Miałem małą nieszczelność, wręcz nie widoczną i się zapowietrzał.
_________________

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13