ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] Wskaźnik ciśnienia oleju
Autor Wiadomość
arturro78 
Adept



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABH
Pojemność silnika: 4.2L V8
Trakcja: Quattro
Wiek: 40
Dołączył: 04 Paź 2014
Posty: 24
Skąd: WWA
  Wysłany: |30 Sty 2017|, o 20:53   [100 C4] Wskaźnik ciśnienia oleju

Cześć Wszystkim,

zwracam się ponownie z prośbą o udzielnie informacji.
Mam problem ze wskaźnikiem ciśnienia oleju, mianowicie jak odpalę zimy silnik ciśnienie oleju jest na na maksa czyli 5bar, jak silnik się rozgrzeje to wskazówka spada do połowy wskaźnika i faluje, dodanie minimalne gazu powoduje wzrost ciśnienia do 5bar, a czasami i to większości przypadku zawiesza się na opór tak jakby podałby napięcie na krótko, czyli idzie poza zakres i tak zostaje.

Proszę o informację gdzie szukać przyczyny błędnych wskazań.

Z góry dziękuję.
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 106 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3645
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |31 Sty 2017|, o 07:59   

wskazania masz wlasciwe.
jedyny powod do niepokoju to te chwilowe zawieszanie sie czujnika.albo luzna wtyczka na czujniku albo przerwa w obwodzie.

[ Dodano: |31 Sty 2017|, o 08:00 ]
lub luzny styk w liczniku.tam sa takie wasy dlugie lutowane do plytki i byc moze tam masz zimny lut.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
arturro78 
Adept



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABH
Pojemność silnika: 4.2L V8
Trakcja: Quattro
Wiek: 40
Dołączył: 04 Paź 2014
Posty: 24
Skąd: WWA
Wysłany: |31 Sty 2017|, o 11:17   

Dzięki za podpowiedź, co prawda wyciągałem licznik i czyściłem styki ale o przelutowniu tej taśmy nie pomyślałem sprawdzę jeszcze te luty i kable przy bańce.
A może być to wina samej bańki od ciśnienia i naprawdę powinno być tak wysokie ciśnienie w tym silniku?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13