ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[ ALL] WYŁĄCZNIK ABS A6 C4 / 100 C4
Autor Wiadomość
GTR34 
Zasłużony klubowicz




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL+
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Konrad
Trakcja: Ośka
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 1512
Skąd: Chełm
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 21:33   

silnor3ki napisał/a:
I czy przypadkiem AC nie wywala czerwonego "!" przy niedziałającym ABS + właśnie żółtą kontrolkę "ABS" ?

Wywala, ale jeśli zgaśnie pomarańczowa od ABS to za 2 sekundy zgaśnie i wykrzyknik..
silnor3ki napisał/a:
gdzie w licznik wpinać ten przewód od przekaźnika ?

19 pin w kostce czerwonej licznika odpowiada za ABS, podajesz chyba masę i kontrolka gaśnie jak dobrze pamiętam.
 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 21:37   

GTR34, no wlasnie i pieknie to mi pomogles..w przypadku jednoczesnego wylaczenia abs wlacznikiem i jednoczesnym pdoaniem oszukanczego sygnalu nic nei zaswieci...
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
silnor3ki 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1,8 20V + LPG
Trakcja: Ośka
Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 102
Skąd: Małopolska
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 21:49   

Ale wiesz gdzie to jest to miejsce gdzie podajesz ten oszukany sygnał ? Jaki przewód ? w którym miejscu ? czy tylko tak zgadujesz, że to jest do zrobienia ?

Dzięki.
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 21:55   

ja nic nie zgaduje.
jest rozpiska kostek na forumie gdzies...
wpinasz sie w kabel przy kostce.w momencie gdy zanika masa z systemu abs jest jednoczesnie podawana masa z przelacznika. i tyle...
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
GTR34 
Zasłużony klubowicz




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL+
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Konrad
Trakcja: Ośka
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 1512
Skąd: Chełm
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 22:04   

Ehh.. Czy ja muszę tak każdemu podawać jak na dłoni ? :-P Pin nr 19 w kostce czerwonej T26 zegarów, kabelek żółty z czerwonym paskiem do niego się wpinasz z tym oszukanym sygnałem, oczywiście równolegle się w niego wlutowujesz i porządnie izolujesz. Dokładniej się już nie da..
 
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |8 Sty 2013|, o 22:11   

GTR34, dodam tylko ze mozna puscic to po diodach prostowniczych.tzn.dioda puscic sygnal do licznika ten oszukany jak i zalozyc diode na kablu ktory podales ale ponizej tego zlacza.
dioda zapobiegnie ew koszeniu sie sygnalow.chociaz to jest masa a nie plus wiec nie ma obawy.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
Kazikboy 
Pan konserwator
Swap Master




Moje Audi: S4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ABH :| 249,4PS 361NM
Pojemność silnika: V8 :D
Imię: Paweł
Trakcja: Quattro
Audi na (pkt): -20
Pomógł: 10 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Sty 2012
Posty: 897
Skąd: Żórawki/szczecin
Wysłany: |11 Lut 2013|, o 21:59   

GTR34 napisał/a:
Ehh.. Czy ja muszę tak każdemu podawać jak na dłoni ? :-P Pin nr 19 w kostce czerwonej T26 zegarów, kabelek żółty z czerwonym paskiem do niego się wpinasz z tym oszukanym sygnałem, oczywiście równolegle się w niego wlutowujesz i porządnie izolujesz. Dokładniej się już nie da..

a czy ktoś mi pod powie czy ten kabel wędruje aż do kompa ABS >>?? można go znaleźć przy podnóżku w niebieskiej kostce z wiązki ABS czy szukać bezpośrednio przy kompie ABS ??
_________________
Obecnie:
S4 V8 LPG ;) finish peinting
Byłe:
A100c4ACKQ,S4C4350PS,Poloclassic,S6C4V8,90Coupe2.3NG,a41.9tdiAFN,Polo1.3 75PS 3F,Escort Cabrio1.6D
CBR400rr75PS,Polo~80PS ABU,Polo1.3 55PS
 
 
     
Casian 
Administrator
Król Bigosu




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAT + program ABT
Pojemność silnika: 2500
Imię: Przemek
Trakcja: Ośka
Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Dołączył: 04 Wrz 2011
Posty: 1179
Skąd: Świdnica
Wysłany: |28 Sie 2013|, o 15:13   

Wypłyneła taka informacja w innym temacie więc pociągne go tu...

Mam u siebie w aucie tak



msk napisał/a:
Casian napisał/a:
A przy okazji.. na zdjęciu widać kostkę czerwoną, może ktos wie do czego ona jest ?


Za dokumentacją na szybko to niby jest ABS Combi Relay, J156.
Ale to na inny temat pytanie.


Butterbean napisał/a:
poza tematem..jesli jest to gniazdo..to za wlacznikami powinno byc kolejne gniazdo..do wlacznika wylacznika abs..


Czyli mam rozumieć że może byc to instalacja pod włącznik/ wyłącznik ABS-u ?
Dodam że posiadam pompę ABS-u z EDS.. tzn jest tak napisane na obudowie..
Butterbean widział ja na zlocie.. więc wie o co biega..
Pytam gdyż bardzo chciałbym mieć taki właśnie włącznik ABS na desce.. Na dziś nie pamiętam czy mam tam wolna kostkę na środkowej desce ale z tego co pamiętam to wszystko miałem podłączone :-/
_________________
Kół możesz mieć cztery ale cylindrów musi być pięć !!

perełka zlotu 2014 wg.butterbean

Auto zlotu Stegna 2018

 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: abc
Pojemność silnika: 2.6
Imię: tomasz
Trakcja: Ośka
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3630
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |28 Sie 2013|, o 15:20   

zukaj zawineitej kostki za sterowaniem anwiewami.moz byc z zielona kostka.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
a6c5 3.0 v6-darmozjad
c4 po łysym w odbudowie.
Było:
100c4 avant 2,6
80 b4 avant 2,6 Q
a8 D2 2,8 Q
Allroad c5 2,5tdi
a6c4 2,6 sedan-Po łysym
a6c5 sedan 3,0 v6 benz



(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14