ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] problem z abs
Autor Wiadomość
bolec 
Czeladnik
S-gang



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAN
Pojemność silnika: 2,2
Trakcja: Quattro
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 65
Skąd: Łowicz
Wysłany: |10 Sie 2013|, o 16:43   [100 C4] problem z abs

mam taki problem z abs.
po przekreceniu stacyjki kontrolka swieci. nie ma też komunikacji ze sterownikiem abs.
po odpaleniu gaśnie i póki znowu się nie zaświeci abs działa(testowane na mokrej trawie.) lecz po przejechaniu krótkiego odcinka abs znowu się wyłańcza i zapala sie kontrolka i nie można już nic z tym fantem zrobić, ma ktoś jakieś porady? pozdrawiam :)
 
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 16 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 768
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |10 Sie 2013|, o 17:01   

:vaguj:

:)

Po za tym to może któryś czujnik abs przy kole szwankuje, a może tylko się wysunął..
_________________
S6 C4 4,2 AEC Quattro Sedan Manual
A6 C4 2,8 AFC Quattro Automatic USA
A6 C4 2,5 AEL Quattro Nogaro Blue
A6 C4 2,5 AEL Silver Wolf Car Hi-fi demo-car
V8 D11 3,6PT Quattro Automatic
100 C4 2,0 ACE Quattro
 
 
     
bolec 
Czeladnik
S-gang



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAN
Pojemność silnika: 2,2
Trakcja: Quattro
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 65
Skąd: Łowicz
Wysłany: |10 Sie 2013|, o 17:03   

napisałem że nie ma komunikacji ze sterownikiem... ale przecież moge spróbowac w tym czasie gdy działą. wiec ide działąć .
 
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 16 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 768
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |10 Sie 2013|, o 17:12   

ja w v8ce miałem kiedyś podobnie i okazało się że czujnik był zbyt mocno wysunięty
_________________
S6 C4 4,2 AEC Quattro Sedan Manual
A6 C4 2,8 AFC Quattro Automatic USA
A6 C4 2,5 AEL Quattro Nogaro Blue
A6 C4 2,5 AEL Silver Wolf Car Hi-fi demo-car
V8 D11 3,6PT Quattro Automatic
100 C4 2,0 ACE Quattro
 
 
     
bolec 
Czeladnik
S-gang



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAN
Pojemność silnika: 2,2
Trakcja: Quattro
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 65
Skąd: Łowicz
Wysłany: |20 Sie 2013|, o 19:23   

na odpalonym też vag się nie komunikuje... ale przez chwilę abs działą... jakie opory powinny mieć czujniki bo nie zamierzam wszystkich wyciągać...
 
 
     
bolec 
Czeladnik
S-gang



Moje Audi: S4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: AAN
Pojemność silnika: 2,2
Trakcja: Quattro
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 65
Skąd: Łowicz
Wysłany: |24 Sie 2013|, o 16:33   

walnięty był kabel :)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13