ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[A6 C4] [2.5 TDI] wyłącza klimatyzacje
Autor Wiadomość
STANLEY 
Czeladnik
Stanley



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5 TDI
Imię: Stanisław
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 91
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: |22 Cze 2019|, o 16:15   [A6 C4] [2.5 TDI] wyłącza klimatyzacje

Witam Panowie. Mam problem nie chce mi włączyć się klimatyzacja co zaobserwowałem po wlaczeniu gwiazdki elaktro magnez zalapuje i rozlancza tak kilka razy i wtedy już nie można zapalić gwiazdki, na krótko klima działa . Po podpieciu vaga wyskakuje taki blad

Tu moje pytanie czy winny może być czujnik w sprazarce klimy? Ni chce się wgrać zdjęcie wiec opiszę. Sprzęgło magnetyczne klimatyzacji (N25) zbyt duża różnica prędkości.
_________________
Głową muru nie rozwalisz
Ostatnio zmieniony przez STANLEY |22 Cze 2019|, o 16:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
krótki 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2500
Imię: Marcin
Trakcja: Quattro
Dołączył: 11 Sty 2017
Posty: 20
Skąd: mazowieckie
Wysłany: |22 Cze 2019|, o 23:23   

U mnie tak było na innym panelu klimy. Wróciłem do ori po naprawie przycisków i działa.
 
     
STANLEY 
Czeladnik
Stanley



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5 TDI
Imię: Stanisław
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 91
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: |23 Cze 2019|, o 17:58   

Ja przy panelu nic nie robiłem. Jedynie przed sezonem powiedzmy 3 miesiące temu wymieniałem osuszacz klimy do wczoraj działało wszystko bez zarzutu.
_________________
Głową muru nie rozwalisz
 
     
Tonyb 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2461
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 31
Skąd: Białystok
Wysłany: |29 Cze 2019|, o 10:54   

Czasem najgłupsze odpowiedzi są najlepsze. Może przy wymianie osuszacza rozszczelnila się klima i czynnik spylil. Miałem podobnie po paru seo rozlaczalo klime ale powodem był dziurawy przewód.
_________________
<a href=""></a>
 
     
bartek.d10 
Adept




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Bartek
Trakcja: Ośka
Dołączył: 27 Mar 2017
Posty: 23
Skąd: Radziejów
Wysłany: |29 Cze 2019|, o 13:47   

u mnie załączała się na 5 sekund i gasła gwiazdka, okazał się winny czujnik obrotów na sprężarce montawany na dwie śrubki na krzyżaka, oczywiście trzeba odessać czynnik ;)
_________________
No smoke no fun ! :)
 
     
romek c4 
Adept



Moje Audi: S4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aan
Pojemność silnika: 2226
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Sty 2015
Posty: 21
Skąd: stad
Wysłany: |30 Cze 2019|, o 13:29   

Regulacja sprzęgła.
 
     
STANLEY 
Czeladnik
Stanley



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5 TDI
Imię: Stanisław
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 91
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: |30 Cze 2019|, o 17:47   

Tonyb. Zgadza się każda podpowiedź jest cenna ale jak pisałem wcześniej na krótko klima działa czyli czynnik nie spylił
Bartek. d10 zakladales nowy czy używany ten czujnik?
ronekc4 możesz coś więcej napisać o tej regulacj
_________________
Głową muru nie rozwalisz
 
     
bartek.d10 
Adept




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Imię: Bartek
Trakcja: Ośka
Dołączył: 27 Mar 2017
Posty: 23
Skąd: Radziejów
Wysłany: |30 Cze 2019|, o 20:51   

STANLEY napisał/a:

Bartek. d10 zakladales nowy czy używany ten czujnik?

Używany, miałem drugi kompesor
_________________
No smoke no fun ! :)
 
     
romek c4 
Adept



Moje Audi: S4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aan
Pojemność silnika: 2226
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Sty 2015
Posty: 21
Skąd: stad
Wysłany: |3 Lip 2019|, o 08:06   

Sprzęgło się zużywa i trzeba sprawdzić szczelinę między sprzęgłem a kołem pasowym, klima chodzi ale sprzęgło delikatnie się ślizga. Pod sprzęgłem na wałku są podkładki którymi reguluje się szczelinę między kołem a sprzęgłem.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13