ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[S6-4.2 AEC] PROBLEM Z CZUJNIKIEM HALLA
Autor Wiadomość
kosmaty 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4200
Imię: LUKASZ
Trakcja: Quattro
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 18
Skąd: ŁOWICZ
Wysłany: |8 Mar 2017|, o 20:49   [S6-4.2 AEC] PROBLEM Z CZUJNIKIEM HALLA

WITAM PROSZE O POMOC
ZAUWAZYLEM ZE PO ODPALENIU WYWALA MI CZUJNIK HALLA 00515 ZWARCIE DO PLUSA
PROBLEM JEST TAKI, RANO ODPALAM JEST DOBRZE MA MOC WSZYSTKO JEST OK PO ZGASZENIU ODPALENIU NA CIEPLYM TRACI MOC I DUSI SIE OD DOLU JAD SZYBKO DODASZ GAZU. WYDAJE MI SIE ZE DLUGO KRECI ZEBY ODPALILA
ROZRZAD NIEDAWNO ROBILEM NA BLOKADACH, PALEC W PUNKCIE APARATU, CZUJNIK HALLA SPRAWDZALEM JEST OK, [SWIECE KOPULKI PALCE NOWE] JESTEM NA ETAPIE PODMIANY CZUJNIKOW WALU SA DWA
 
     
Fabek 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4172
Trakcja: Quattro
Wiek: 26
Dołączył: 19 Kwi 2015
Posty: 4
Skąd: Ciechanów
Wysłany: |9 Mar 2017|, o 15:22   

Podłączam sie do pytania. Mam u siebie ten sam problem.
 
     
kosmaty 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4200
Imię: LUKASZ
Trakcja: Quattro
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 18
Skąd: ŁOWICZ
Wysłany: |10 Mar 2017|, o 00:05   

WIDZE ZE NIE JESTEM SAM
POZDRAWIAM
 
     
ciuma11 
Adept




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4.2
Imię: Rafał
Trakcja: Quattro
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2013
Posty: 23
Skąd: łuków
Wysłany: |10 Mar 2017|, o 00:27   

Sprawdz czujnik temperatury , jakie bledy na kompie?
 
     
kosmaty 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4200
Imię: LUKASZ
Trakcja: Quattro
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 18
Skąd: ŁOWICZ
Wysłany: |10 Mar 2017|, o 18:10   

CZUJNIK TEMPERATYRY TEN 2 PINOWY WYMIENIONY POLOZENIA WALU TEZ
BLEDY TO CZUJNIK HALLA ZWARCIE DO PLUSA 00515
JEST JESZCZE JEDEN CZUJNIK TEMPERATURY BO NA SSANIU JEST OK NA CIEPLYM JAKBY JA ZALEWA
PROBLEM JESZCZE Z VAGIEM LACZY MI SIE BLEDY CZYTAM ALE BLOKI DANYCH JUZ NIE
POZDRAWIAM
 
     
Dawid2542 
Moderator




Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4170
Imię: Dawid
Trakcja: Quattro
Audi na (pkt): 36
Pomógł: 21 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 929
Skąd: śląsk
Wysłany: |10 Mar 2017|, o 18:14   

kosmaty, wyłącz capslock. Pisanie na forum dużymi literami oznacza krzyk!
_________________

 
 
     
kosmaty 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4200
Imię: LUKASZ
Trakcja: Quattro
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 18
Skąd: ŁOWICZ
Wysłany: |15 Lip 2018|, o 14:36   

wszystko sie wyjasnilo. Problem to czujnik halla w aparacie zaplonowym wymienilem i wszystko jest ok. Pozatym zle napisalem bo nie ma dwuch czujnikow obrotu walem tylko jest jeden a drugi od predkosci obrotowej
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 758
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |4 Gru 2018|, o 02:10   

Witam i odgrzewam temat!

Skąd wziąłeś czujnik Halla? Kupowałeś gdzieś nowy (jeśli tak to gdzie) czy używka?

Ja miałem problem z halla w 4.2aec:
- zwarcie do plusa

Czujnik wymieniony(elektryk zamówił jakiś zamiennik, ponoć taki jak trzeba, umieścił go na płytce i przylutował kable.
I teraz Vag pokazuje zwarcie do masy :D

Objawy takie jak wcześniej czyli: auto długo kręci zanim odpali, brak mocy, czasami po odpaleniu zgaśnie po 2 sekundach

Kopułki, palce, świece nowe
_________________
S6 C4 4,2 AEC Quattro Sedan Manual
A6 C4 2,8 AFC Quattro Automatic USA
A6 C4 2,5 AEL Quattro Nogaro Blue
V8 D11 3,6PT Quattro Automatic
100 C4 2,0 ACE Quattro
Ostatnio zmieniony przez kornikbp |4 Gru 2018|, o 12:04, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 758
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |6 Gru 2018|, o 01:58   

Odpowiem sobie sam na pytanie:
Czujnik halla (zamiennik) był źle podłączony - elektryk nieprawidłowo zlutował kable, pomylił kolory(sic!) i musiałem poprawić to po nim.
Auto odzyskało moc.
Jednak znów błąd czujnika i znów Zwarcie do plusa :) Trzeba będzie zajrzeć do rozrządu, możliwe że jeden ząbek na pasku i takie cuda się dzieją :shock: :oops: ustawiany byl bez blokad
_________________
S6 C4 4,2 AEC Quattro Sedan Manual
A6 C4 2,8 AFC Quattro Automatic USA
A6 C4 2,5 AEL Quattro Nogaro Blue
V8 D11 3,6PT Quattro Automatic
100 C4 2,0 ACE Quattro
Ostatnio zmieniony przez kornikbp |6 Gru 2018|, o 02:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13