ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100-2.3 AAR] Problemy z odpaleniem na ciepłym
Autor Wiadomość
Kacy 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1990
Oznaczenie silnika: AAR
Pojemność silnika: 2309
Imię: Kacper
Trakcja: Ośka
Dołączył: 09 Lip 2017
Posty: 3
Skąd: Pisz
  Wysłany: |7 Lis 2018|, o 18:44   [100-2.3 AAR] Problemy z odpaleniem na ciepłym

Witam forumowicze!
Błagam pomóżcie, bo już nie mam pomysłów co mojej C4 dolega...
Auto to Audi 100 C4 z silnikiem AAR PB+Gaz z 1990 roku (pierwszy tydzień produkcji). Auto wiele przeszło, ale zostało kupione na dojazdy do pracy. Mam ją już 1,5 roku i trochę już zostało w niej zrobione. Tylko pojawił się nowy problem, audiczka odpala na zimnym z gazu i benzyny, ale jak już się troszkę rozgrzeje (nawet 50 stopni) to już nie odpala ani z gazu, ani z benzyny... Mało tego, nawet podczas jazdy po rozgrzaniu potrafi zgasnąć :-/ Czytałem wiele na forum i zacząłem sprawdzać. Po odłączeniu czujnika 2-pinowego auto idzie odpalić na ciepłym, nie ma najmniejszego problemu, ale mimo to potrafi zgasnąć podczas jazdy i nierówno zaczyna pracować przy dodawaniu gazu. Wymieniłem dziada. Nie pomogło. Iskra jest, ale wymieniłem cewkę wraz z modułem. Też nie pomogło. Gdzieś wyczytałem, że może czujnik Halla trzeba wymienić, więc też to zrobiłem i dalej nic! :( Auto jak było uziemione tak dalej jest..

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi...

Może macie jakieś sugestie gdzie włożyć dalej łapy, bo mi brakuje pomysłów :cry:
 
     
LuzaQ 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2496
Imię: Paweł
Trakcja: Ośka
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 02 Sty 2017
Posty: 46
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |7 Lis 2018|, o 18:54   

z ciekawosci spytam ten czujnik 2 pinowy co piszesz to od czego jest?
_________________
Rym cym cym, z rury czarny dym.
 
     
Kacy 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1990
Oznaczenie silnika: AAR
Pojemność silnika: 2309
Imię: Kacper
Trakcja: Ośka
Dołączył: 09 Lip 2017
Posty: 3
Skąd: Pisz
Wysłany: |7 Lis 2018|, o 19:22   

O kurde nie napisałem sorki, czujnik temperatury płynu chłodzącego.

Jego numer OEM: 034906161

Ja zakupiłem czujnik FAE: 33410

Jeszcze pytanie czy w kostce od tego czujnika napięcie powinno być na dwóch wejściach? Bo u mnie na jednym jest 5V, a na drugim 4,6V
Ostatnio zmieniony przez Kacy |7 Lis 2018|, o 20:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14