ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100-2.0 16V ACE] Samoczynnie podnoszenie obrotów
Autor Wiadomość
Szaku4 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ACE
Pojemność silnika: 2.0
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2016
Posty: 23
Skąd: Bachorzyn
Wysłany: |18 Wrz 2016|, o 13:23   

Na benzynie czy na LPG jest podobnie dlatego obstawiam że to może coś z zapłonem. Przewody i świece wymieniam co rok, ostatnio jakoś miesiąc temu. Rok temu kopulka i palec wymieniałem jak miałem motor na stole bo lipnie tam się grzebie. Masz jakiś sprawdzony sposób na ustawienie zapłonu.?
 
     
hubos21 
Audi Mastah




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: ACE
Pojemność silnika: 2000
Imię: Hubert
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Maj 2011
Posty: 535
Skąd: Mogilno
Wysłany: |18 Wrz 2016|, o 21:20   

wiadomo, że najlepiej mieć lampę stroboskopową ale jest też sprawdzony sposób, zobacz czy będziesz wiedział o co chodzi http://www.audi80.pl/b3-2...onu-vt20713.htm

ja ma takie coś, co prawda nie ma mocnego błysku ale w ciemnym garażu da rade ustawić :D

http://allegro.pl/lampa-s...rs_socket_id=16
_________________
AUDI 100 C4 2.0 ACE AVANT
Ostatnio zmieniony przez hubos21 |18 Wrz 2016|, o 21:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Szaku4 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ACE
Pojemność silnika: 2.0
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2016
Posty: 23
Skąd: Bachorzyn
Wysłany: |19 Wrz 2016|, o 10:32   

Myślę że ogarnę bez problemu.;) wczoraj zauważyłem że mimo ustawienia przepływomierza jest nadal coś nie tak. Obroty na zimnym 1000/min ale jak tylko strzalka od temp wstaje obroty podnoszą się do 1500/min. Mam założony zawór przed krokowym i nim wyregulowanlem obroty, jest na Pb 950/min, gaz wyregulowalem na parowniku, jest jeszcze do poprawy bo jak się rozgrzeje obroty 1100/min. Na zimnym obrotów na gazie wolnych brak. Musi chwilę pochodzić i wtedy jest dobrze. Czy tutaj nie chodzi o to że wartość opałowy jednego paliwa i drugiego jest inna? I czy na gazie przez krokowca płynie gaz? Czy się mylę? No bo przepustnica jest na jałowym całkowicie zamknięta?
Ostatnio zmieniony przez Szaku4 |19 Wrz 2016|, o 13:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Szaku4 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ACE
Pojemność silnika: 2.0
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2016
Posty: 23
Skąd: Bachorzyn
  Wysłany: |25 Wrz 2016|, o 11:30   

hubos21 napisał/a:
Co masz z tym zapłonem?

http://images81.fotosik.pl/15/cfe121c4b010d002.jpg


Ten schemat chyba jest nie od tego modelu bo za chu.... nie zgadzają się kolory przewodów..
 
     
Szaku4 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ACE
Pojemność silnika: 2.0
Imię: Łukasz
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2016
Posty: 23
Skąd: Bachorzyn
Wysłany: |11 Maj 2018|, o 00:04   

[quote="hubos21"]
Gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem- sprawdzić koniecznie trzeba klin na wale korbowym. U mnie jest uszkodzony właśnie wał, czujnik położenia wału jest w aparacie zapłonowym. Ta rozbieżność sprawia że dzieją się cuda, jest to różnica połowy ząbka na górnym kole pasowym rozrządu. Zorientowałem się zbyt późno, skoncentrowałem się na czymś innym. Lampa stroboskopowa rozwiała wszystkie wątpliwości. Po silniku.:( Jeżdżę teraz z przyśpieszonym zaplonem.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13