ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] AAH - wielki problem :(
Autor Wiadomość
Rafalovsky 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aah
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Wiek: 20
Dołączył: 20 Maj 2015
Posty: 20
Skąd: Łuków
Wysłany: |7 Maj 2018|, o 23:48   [100 C4] AAH - wielki problem :(

Witam, opiszę swój problem...
Otóż z 8 miesięcy temu padły mi uszczelki pod glowicami i samochód stał 4 miesiące bez akumulatora. Zrobilem uszczelki, rozrząd itp samochód odpalił, po czym zgasł i koniec. Wyszło na to, że nie fabryczny alarm legendford uzbroil się na amen po mojej długiej nieobecności. Więc kabelek po kabelku wymontowalem ten alarm i dalej to samo. Po przekreceniu stacyjki nie odzywa się rozrusznik, pompka paliwa i nie ma iskry. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, te u kierowcy i u pasażera, podszybie także.
No i właśnie, co to może być, czy po uzbrojeniu tego alarmu i usunięciu go dalej coś może trzymać?
Wszystkie czujniki działały, rozrząd ustawiony poprawnie.
Proszę o pomoc, bo już brak mi pomysłów, a biedna setunia dalej stoi 😢 pozdrawiam
_________________
Audi 100 C4 2.8 bordowy sedan :)

LLU !
 
     
Butterbean 
Adam Horch




Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2001
Oznaczenie silnika: BAU
Pojemność silnika: 2.5
Imię: tomasz
Trakcja: Quattro
Zaproszone osoby: :)
Pomógł: 105 razy
Wiek: 43
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 3593
Skąd: Olsztyn
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 12:57   

odcieciecie gdzies jest.strowal nim alarm.trzeba znalezc co rozciete jest.pewnie plus po zaplonie do stacyjki.
_________________
sprzedaż częsci używanych-
telefon : 507-36-44-99
jedyny aktualny numer telefonu.

formularz zamowienia

Mój OLX

stan posiadania:
rolada w dieslu
c4 po łysym w odbudowie.


(I will always remember ....) to juz 6 lat. :(

albo grubo albo wcale...
 
 
     
Rafalovsky 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aah
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Wiek: 20
Dołączył: 20 Maj 2015
Posty: 20
Skąd: Łuków
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 16:16   

Był wcześniej przekaźnik blokady zapłonu, wyrzuciłem to i podłączyłem przewody tak jak były. Możliwe jest to, że mimo wyrzucenia tego przekaźnika, dalej jest coś zablokowane?
_________________
Audi 100 C4 2.8 bordowy sedan :)

LLU !
 
     
MARO 
Czeladnik




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: V6
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Maciej
Dołączył: 30 Mar 2016
Posty: 92
Skąd: Wałcz
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 20:10   

Może być gdzieś po drodze drugi jak i trzeci przekaźnik, który blokuje dalszy przeplyw prądu. Zrzucić wszystko co się da i szukać. Albo cały komp padł, tak też może być. A masz prąd np na przekaźniku od pompy?
Może gdzieś Kuna się wdarła i po smakowała miedzi.
 
     
Rafalovsky 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aah
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Wiek: 20
Dołączył: 20 Maj 2015
Posty: 20
Skąd: Łuków
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 21:12   

Kuna bądź inny gryzon nie wchodzi w grę, bo samochód stoi w garażu. Sprawdzę jutro ten przekaźnik, tylko tu właśnie chodzi o to, że samochód nie reaguje na ostatnia pozycje stacyjki, jedyne co, to wyłączy nawiew do odpalenia, poza tym nic. Chyba, że da się to jakoś pominąć, podać prąd gdzieś, żeby to ruszyło, jest taka opcja?
_________________
Audi 100 C4 2.8 bordowy sedan :)

LLU !
 
     
MARO 
Czeladnik




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: V6
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Maciej
Dołączył: 30 Mar 2016
Posty: 92
Skąd: Wałcz
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 21:59   

Bardzo możliwe że problem jest z sama stacyjka!
Posprawdzaj czy wgl jest prąd w stacje na ostatniej pozycji, jeżeli nie ma no to trzeba szukać może coś zaśniedzialo od Aku do stacyjki. Jesteś w 100 % pewny że nie masz gdzieś ukrytego guzika? Zazwyczaj montuje się że druga pozycja stacyjki działa nawiew itp a żeby w ostatniej był prąd trzeba wcisnac magiczny guzik który daje prąd.
Zapalają Ci się wgl kontrolki? Jak bd prąd w stacje to spróbuj załączyć kable z tyłu stacyjki żeby poszedl prąd i jak odpali to witaj przyczyno.
 
     
Rafalovsky 
Adept



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aah
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Wiek: 20
Dołączył: 20 Maj 2015
Posty: 20
Skąd: Łuków
Wysłany: |8 Maj 2018|, o 22:41   

Kontrolki się zapalają, samochód jest w rodzinie od ok 10 lat, o żadnym guziku nie słyszałem no i w sumie go nie ma. Jutro zacznę od sprawdzenia stacyjki i może jakoś dojdę do tej przyczyny. Wrócę z pracy o 19 i dam znać co i jak
_________________
Audi 100 C4 2.8 bordowy sedan :)

LLU !
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13