ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[ALL ] REZANIE RADIA 2 DIN
Autor Wiadomość
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |8 Lip 2017|, o 15:44   

Dzięki koledzy.
Nie mogę się doczekać kiedy kamerę podlacze.
Zdam relację jak wyszło.
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |22 Lip 2017|, o 23:38   

Mam problem.
Chodzi o podłączenie radia.
Już działa z kluczyka tzn zamontowany emulator can ale...
Po włączeniu świateł radio się rozjaśnia zamiast ściemniać.
Chyba powinno być odwrotnie.
Szukałem opcji w radiu i nic nie ma takiego.
Ktoś coś?
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |19 Lis 2017|, o 15:28   

Problem może rozwiązałeś z podświetleniem? Jakiego adaptera can użyłeś? Ramkę użyłeś z dawcy gdzie było zamocowane rns e? ;-)
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |20 Lis 2017|, o 07:43   

Nie rozwiązałem. Miałem plan wstawić przekaźnik aby po włączeniu świateł zamiast dawać napięcie to żeby znikało.
Ale wtedy zniknie też podświetlenie przycisków.
Nie pamiętam jakiej firmy. Kupował to gość co mi to podłączył.

[ Dodano: |20 Lis 2017|, o 07:43 ]
A ramkę brałem z a6 c5 od RNS-D
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 726
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |20 Lis 2017|, o 20:20   

ładnie pocisnąłeś temat Mateusz. Szacunek dla samozaparcia i zdolności manualnych!
_________________
100 C4 2,8 AAH QUATTRO AVANT
 
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |28 Kwi 2018|, o 09:08   

To i ja dołączę się do mateusz'a30

Dla kolegi miałem sprawdzić rns d i podkusiło mnie podłączyć je do mojego auta i kolejne zdziwienie... rns przy bose jeszcze lepiej gra od delty, całkowicie inny dźwięk. Szybko znalazłem ramkę na wąskie radio, zaległe elementy ramki klimy jak i popielniczki, 30 minut rezania i jest



W kratki nawiewów by poszły przełączniki, ustawianie lusterek w tunel jak w a6 c5, przy radiu dołożyć zaślepki, a że nie mam dostępu do tanich 2din, takie rozwiązanie w zupełności mi wystarczy 8-) Na chwilę obecną wersja testowa
 
     
void 
Czeladnik
Niedzielny kierowca



Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2002
Oznaczenie silnika: AVF
Pojemność silnika: 1896
Imię: Mariusz
Trakcja: Quattro
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Paź 2012
Posty: 88
Skąd: Północa Polska
Wysłany: |28 Kwi 2018|, o 11:06   

kEru, podobno RNS-D gra lepiej niż RNS-E i RNS-LED. Te ostatnie podobno najgorzej gra. W C5 mam RNS-D z BOSE, pozytywne zaskoczenie. :->
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 09:47   

void napisał/a:
kEru, podobno RNS-D gra lepiej niż RNS-E i RNS-LED. Te ostatnie podobno najgorzej gra. W C5 mam RNS-D z BOSE, pozytywne zaskoczenie. :->


Po podłączeniu aux przy bose robi robotę, jest diametralny różnica. Niestety dla delty będę musiał podziękować. :-D



Myślę, że zostanie tak jak jest, zrobię porządne mocowania kieszeni przełączników i się okaże czy radio wpadnie z c5 czy z a8, bo maja różne szerokości, a wtedy będzie można dorobić zaślepki. Samego radia będę poszukiwać z końcówką dx, aby menu było polskie. :ok:
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 09:54   

Też myślałem nad pozbyciem się nawiewów ale
Jak zrobiłem test i w upalny dzien przy temp. 28st Klima nie dała rady schłodzić auta.
Test zrobiłem zamykając nawiewy środkowe na kilka dni
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 10:10   

Dobrze wiedzieć, tez się zastanawiałem czy po wyrzuceniu środkowych nie ucierpi chłodzenie wnętrza. Najlepiej by było kupić kosz 2din z c5 (z a8 raczej średnio by podeszło do przeróbek), ale ceny są według mnie za wysokie, a i tak by zostało przerezane. Jak na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony, a to że klimatronik jest schowany z popielniczką jakoś mi nie przeszkadza, po dołożeniu zaślepek by ładnie się zgrało, tak myślę :ok:
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 10:34   

Ja kupiłem z c5 za 30zl .
Mogę zapytać czy nie ma jeszcze i jaka cena jak chcesz.
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
void 
Czeladnik
Niedzielny kierowca



Moje Audi: inne
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 2002
Oznaczenie silnika: AVF
Pojemność silnika: 1896
Imię: Mariusz
Trakcja: Quattro
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Paź 2012
Posty: 88
Skąd: Północa Polska
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 15:46   

kEru napisał/a:
Po podłączeniu aux przy bose robi robotę, jest diametralny różnica. Niestety dla delty będę musiał podziękować.

Masz zmieniarkę Yatour? Z czasem myślę o dorzuceniu jej do RNS-D, bo na RNS-E LED nie będzie mnie szybko stać. :lol:

Ramka z A8 jest szersza od A6, o około 2 cm.
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |29 Kwi 2018|, o 21:31   

mateusz30 napisał/a:
Ja kupiłem z c5 za 30zl .
Mogę zapytać czy nie ma jeszcze i jaka cena jak chcesz.


I taka cena by mnie zadowoliła :ok: Nie zamierzam ponad 100zł płacić za kosz, który i tak zostanie przerobiony

void napisał/a:
kEru napisał/a:
Po podłączeniu aux przy bose robi robotę, jest diametralny różnica. Niestety dla delty będę musiał podziękować.

Masz zmieniarkę Yatour? Z czasem myślę o dorzuceniu jej do RNS-D, bo na RNS-E LED nie będzie mnie szybko stać. :lol:

Ramka z A8 jest szersza od A6, o około 2 cm.


Wiesz co mam boxa na czincze i z czinczy przechodzi na jack'a, coś w tym stylu : http://allegro.pl/modul-a...33.html#thumb/2
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 305
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |30 Kwi 2018|, o 08:50   

Wiem że mało co z niej zostanie ale wg mnie jest konieczna do dobrego zamontowania radia. Radio musi być czasami wyjęte i włożone a jak zamontukesz ramkę to masz wszystkie uchwyty i zatrzaski.
Dowiem się dziś i dam znać czy gość ma i za ile.
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 236
Skąd: Suwałki
Wysłany: |1 Maj 2018|, o 08:53   

W ramce z C4 zrobiłem tak, żeby wyciągnąć radio muszę włożyć wyjmaki na dole. Na górze mam już materiał na zaślepkę, natomiast z bocznymi nadal nic konkretnego nie znalazłem ( i tak zależy od tego jakie bym radio finalnie kupił).
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13