ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] Xenon kłopot raz swieci a raz nie
Autor Wiadomość
Marian-m110 
Czeladnik
S-gang



Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aan
Pojemność silnika: 2,2 Turbo
Imię: Marek
Wiek: 49
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 58
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: |30 Mar 2018|, o 13:59   [100 C4] Xenon kłopot raz swieci a raz nie

Cześć mam kłopot przetwornice Hella żarniki oryginał. Kłopot jest taki że prawa zawsze zapala a lewa jak się uda , błyśnie i tyle , jak odepnę prąd z prawej to świeci lewa zawsze już mam tego dosyć, dodam że oryginalnie były soczewki h7 . pomocy
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 2 razy
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Suwałki
Wysłany: |30 Mar 2018|, o 19:25   

Podmień przetwornice miejscami i sprawdź czy nadal będzie problem z lewą lampą. Jeżeli problem przeżuci się z lewej lampy na prawą to przetwornica, a gdy nadal będzie problem z lewą to palnik do wymiany.
 
     
kornikbp 
Zasłużony klubowicz
EX MOD




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Trakcja: Quattro
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 739
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |30 Mar 2018|, o 20:22   

sprawdź napięcie jakie dochodzi do poszczególnych lamp, nie jestem pewien ale może być przełącznik "pająk" winny, wtyki po części wypalone i nie daje wystarczająco wysokiego napięcia aby odpalić xenon
_________________
S6 C4 4,2 AEC Quattro Sedan Manual
A6 C4 2,8 AFC Quattro Automatic USA
A6 C4 2,5 AEL Quattro Nogaro Blue
V8 D11 3,6PT Quattro Automatic
100 C4 2,0 ACE Quattro
 
 
     
Marian-m110 
Czeladnik
S-gang



Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: aan
Pojemność silnika: 2,2 Turbo
Imię: Marek
Wiek: 49
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 58
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: |31 Mar 2018|, o 18:22   100 C4

kupiłem nowe żarniki i wymieniłem przetwornice na Podróbka ale świeci
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH+AEC+AAN
Pojemność silnika: 9,2
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 34
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 315
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: |1 Kwi 2018|, o 12:53   

Mam ten sam problem.
Żarniki d2s i przetwornice hella.
Obie sprawne.
Już odkryłem o czemu gaśnie.
Masz za mały prąd ladowania.
Przetwornica na początku pobiera bardzo dużo prądu póki się nie rozgrzeje żarnik.
Dopiero jak jeden się rozgrzeje to drugie odpalenie i oba świecą.
Wymieniam na chińskie ale dobre przetwornice. Problem znikł.
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ??? REZERWACJA
wszystko w QUATTRO
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14