ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[A6 C4] Pomoc nagłośnienie Bose a6 c4 Avant
Autor Wiadomość
cqdlaty1987 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Wiek: 31
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 7
Skąd: Toruń
Wysłany: |23 Lis 2016|, o 12:20   [A6 C4] Pomoc nagłośnienie Bose a6 c4 Avant

witam
Zakupiłem w ostatnim czasie a6 c4 avant z nagłośnieniem bose z oryginalnym radiem delta. Działają tylko głośniki z przodu :(Podmieniłem radio na cocnert i jest to samo.
Z tego co widziałem są dwie kostki jedna czarna i dwie małe kolorowe połączone ze sobą.
Pytanie czy jest ktoś z okolic Torunia kto będzie w stanie mi to ogarnąć ?
Chciałbym zostawić wszystko w oryginale , ewentualnie zmieniłbym radio na jakieś z usb:)
Czy jest ktoś kto mi to pomoże ogarnąć ? :mrgreen:
 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |23 Lis 2016|, o 13:10   

wygląda jakbyś nie miał sygnału wzbudzenia lub zasilania na subwooferze
od niego idą sygnały na tylne głośniki,
sprawdź podłączenie suba
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
 
     
gitmar 
Moderator
S-gang



Moje Audi: S6
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEC + AEC
Pojemność silnika: 4170 + 4170
Imię: Mariusz
Trakcja: Quattro
Pomógł: 9 razy
Wiek: 37
Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 285
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: |25 Lis 2016|, o 00:04   

Sprawdź czy do suba dochodzi zasilanie (bezpiecznik ?). Ewentualnie idź po kablu od radia do tyłu.
_________________
S6 C4 Limo 4.2 V8 AEC automat LY9B - jest
S6 C4 Avant 4.2 V8 AEC automat LZ5L
 
     
cqdlaty1987 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Wiek: 31
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 7
Skąd: Toruń
Wysłany: |27 Lis 2016|, o 10:30   

Dzięki za podpowiedzi w wolnej chwili sprawdzę czy to jest to co piszecie:)
 
     
cqdlaty1987 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Wiek: 31
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 7
Skąd: Toruń
Wysłany: |8 Gru 2016|, o 12:58   

wyjąłem subwoofer i rozkręciłem go i na płycie coś było już grzebane:/ brak chyba jakiegoś opornika :(
prąd do subwoofera dochodzi.
 
     
Rafał_93 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAT
Pojemność silnika: 2.5 TDI
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 25
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 197
Skąd: Toruń
Wysłany: |8 Gru 2016|, o 13:41   

cqdlaty1987, masz garaż? czy pod chmurką grzebiesz? Ja mam teraz nadmiar czasu i ori Bose w swoim czołgu :) Jak chcesz możesz zerknąć jak to u mnie wygląda.
_________________
Audi A6 C4 2.5 TDI AAT Automat
 
 
     
cqdlaty1987 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: ADR
Pojemność silnika: 1800
Wiek: 31
Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 7
Skąd: Toruń
Wysłany: |8 Gru 2016|, o 22:43   

Rafał_93
W pracy mam warsztat i tam czasami coś robię z mechanikiem jak ma chwilę, w domu też mam gdzie. ☺ w weekend będę w Toruniu(bo ogólnie jestem z poza) z chęcią się mogę zobaczyć jak będziesz miał chwilę. ☺
 
     
Rafał_93 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAT
Pojemność silnika: 2.5 TDI
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 25
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 197
Skąd: Toruń
Wysłany: |9 Gru 2016|, o 10:45   

cqdlaty1987, no to skifa na parafii, bo mnie w weekendy w toruniu ciężko zastać :P
_________________
Audi A6 C4 2.5 TDI AAT Automat
 
 
     
Maros 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4172
Trakcja: Quattro
Dołączył: 21 Lut 2018
Posty: 8
Skąd: Gliwice
Wysłany: |22 Lut 2018|, o 20:32   

Witam serdecznie ,
mam pytanie odnośnie podłączenia kompletnego zestawu bose do S6 avant:
zakupiłem taki zestaw włącznie z wiązką ,mam wszystko zamontowane ,ale niestety
na razie poza tym że po wpisaniu kodu, radio włącza się i wyświetla wszystkie informacje system nie wydaje z siebie żadnego dźwięku. Podłączone mam dwa przekaźniki pod maską w skrzynce z przekaźnikami + zasilanie ,jedyną wątpliwość mam w związku z dwoma kostkami (biała i żółta) które należy podłączyć pod panelem z klimy (connector station 3 ) ,naiwnie chyba myślałem że wystarczy wpiąć i będzie ok,ale wygląda że,układ przewodów wiązki bose jest inny niż w gniazdach w które należy to wpiąć w moim aucie .
Nie zgadza się ilość pinów w kostkach ,w białej (wiązka bose) są dwa przewody :
biały i czerwono niebieski - gniazdo od strony konsoli jeden pin.
W żółtej ( wiązka bose) są cztery przewody ale w innym ułożeniu niż w gnieździe od strony konsoli . Sprawdziłem wtyczki w miejscu podłączenia suba i na żadnym pinie
nie ma żadnego napięcia.
Dodam ,że zestaw nabyłem jako działający wyciągnięty kompletny z wersji 2,5 tdi.
Może dysponuje ktoś z Was schematem opisującym te nieszczęsne dla mnie gniazda
lub podpowie jak to zdiagnozować ,jak tylko ogarnę wstawianie zdjęć to zrobię małę fotostory z montażu. :-/
Pzdr. Maro
_________________
Maros.
 
     
drmort 
Mechanik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jakub
Trakcja: Quattro
Pomógł: 18 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 220
Skąd: Otwock
Wysłany: |23 Lut 2018|, o 09:52   

tu masz schematy do sedana i avanta
http://www.audi-c4.pl/viewtopic.php?p=103041
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
 
     
Maros 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4172
Trakcja: Quattro
Dołączył: 21 Lut 2018
Posty: 8
Skąd: Gliwice
Wysłany: |24 Lut 2018|, o 09:36   

Dziękuję Ci bardzo , mam nadzieję że znajdę problem i w końcu usłyszę jakiś dźwięk.
:mrgreen:
_________________
Maros.
 
     
Look_s6 
Mechanik



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: nie wiem
Pojemność silnika: 2xx
Imię: Łuki
Trakcja: Quattro
Dołączył: 12 Kwi 2015
Posty: 108
Skąd: Loobelskie
Wysłany: |28 Lut 2018|, o 08:48   

Mam do sprzedania Bose na przód jak ktoś szuka.
 
     
Maros 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4172
Trakcja: Quattro
Dołączył: 21 Lut 2018
Posty: 8
Skąd: Gliwice
Wysłany: |4 Mar 2018|, o 11:42   

Poszukuję schematu elektrycznego do " panelu pomocniczego 3 " - oryg.nazwa : kupplungsstation 3 ,tutaj utknąłem z uruchomieniem systemu bose....
W moim aucie najprawdopodobniej był kiedyś telefon i to chyba dodatkowo koplikuje mi uruchomienie radia. Wiązka bose łączą się w tym właśnie miejscu z instalacją samochodu ale bez rozpiski z czym dokładnie co ma być połączone ,mam kłopot.
Będę wdzięczny za wszelkie rady .
M
_________________
Maros.
 
     
Maros 
Adept



Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4172
Trakcja: Quattro
Dołączył: 21 Lut 2018
Posty: 8
Skąd: Gliwice
Wysłany: |8 Mar 2018|, o 21:53   

Hej , temat ogarnięty ..... z radia wystawiony był sygnał wyciszający telefon ,dlatego radio milczało jak zaklęte.
_________________
Maros.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13