ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[100 C4] Motaż licznika AC/BC wraz z manetką do Audi 100 c4
Autor Wiadomość
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
  Wysłany: |13 Sty 2018|, o 14:36   [100 C4] Motaż licznika AC/BC wraz z manetką do Audi 100 c4

Witam jak w temacie chciałbym zamontować licznik AC/BC do mojej audiczki wszystko już mam, tylko potrzebowałbym pomocy odnośnie podłączenia. Jakie kabelki trzeba doprowadzić zeby wszystko smigało jak należy ?










_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
Adam 
Czeladnik



Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1991
Oznaczenie silnika: AAR
Pojemność silnika: 2.3
Imię: Adam
Trakcja: Ośka
Wiek: 27
Dołączył: 27 Gru 2015
Posty: 63
Skąd: Hajnówka
Wysłany: |13 Sty 2018|, o 17:29   

https://24max.de/audifaq/ki_belegung_A6_C4/C4-KI.htm prosze bardzo. sam zakładam licznik ac bc do swojej audiczki. Pozdrawiam
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |15 Sty 2018|, o 09:18   

żeby wymienić manetkę trzeba ściągać kierownice ?
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
kEru 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5
Pomógł: 2 razy
Wiek: 24
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Suwałki
Wysłany: |16 Sty 2018|, o 17:59   

Tak
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |23 Sty 2018|, o 23:25   

Skąd wezmę sygnał temperatury oleju ?
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
Dodek 
Audi Mastah



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2.5 tdi
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 662
Skąd: c.k
Wysłany: |23 Sty 2018|, o 23:35   

Z czujnika w silniku , którego możesz nie mieć. Na twoim miejscu dałbym sobie spokój z tym zegarem - mam to u siebie i naprawde zerowy z tego przybytek...
_________________
AEL INSIDE
 
     
jarek_audi 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jarek
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 154
Skąd: Rzeszów
Wysłany: |24 Sty 2018|, o 00:09   

Jeśli teraz masz krótkie zegary a chcesz założyć dlugie to czujnika temp oleju nie masz bo i po co ci go mieli zakladac zapewne masz tylko cisnienie i to wszystko
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |24 Sty 2018|, o 06:35   

to można ten czujnik jakoś dostawić ? i skąd mam wziąć sygnał "Check" i taki samochodzik z kluczykiem ?
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
Ostatnio zmieniony przez Bambo96 |24 Sty 2018|, o 07:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Binas Tuchola 
Moderator
Lewa ręka diabła :)




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6 PB
Imię: Wojciech
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 314
Skąd: Tuchola
Wysłany: |24 Sty 2018|, o 12:15   

Manetke masz od a6 c4 czy 100 c4
_________________
"Żyć Krótko Ale Zajebiście"
 
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |24 Sty 2018|, o 19:59   

cały licznik i manetkę mam od a6 c4
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
Binas Tuchola 
Moderator
Lewa ręka diabła :)




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1992
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2,6 PB
Imię: Wojciech
Trakcja: Ośka
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 314
Skąd: Tuchola
Wysłany: |25 Sty 2018|, o 15:51   

z manetką będziesz miał problem z montażem. od A6 masz większy otwór na kolumne kierowniczą no chyba że masz regulowaną kiere. troche inny jest układ pinów we wtyczkach od pająka.
_________________
"Żyć Krótko Ale Zajebiście"
 
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |25 Sty 2018|, o 21:58   

Binas Tuchola napisał/a:
z manetką będziesz miał problem z montażem. od A6 masz większy otwór na kolumne kierowniczą no chyba że masz regulowaną kiere. troche inny jest układ pinów we wtyczkach od pająka.


ale da się to jakoś spasować żeby miało ręce i nogi ?
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |22 Lut 2018|, o 22:10   

jarek_audi,
posiadam czujnik temperatury oleju a także ciśnienia oleju, teraz tak jak mam sie połączyć zegarem z tym czujnikiem ? :ok:
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
jarek_audi 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Imię: Jarek
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 154
Skąd: Rzeszów
Wysłany: |22 Lut 2018|, o 22:47   

Z czujnika temperatury oleju przy silniku idzie sygnał do zegara z tylu zegarów gdzies jak gdyby za zegarkiem z godzina masz miejsce na wtyczke czarną cztero pinowa w oryginale właśnie jest to czarna wtyczka z jednym kabelkiem i w zegarach tez tam masz tylko jeden zajęty pin tam podpinasz sygnał z czujnika temperatury
 
     
Bambo96 
Adept




Moje Audi: 100 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1993
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2.8
Imię: Mateusz
Trakcja: Ośka
Wiek: 21
Dołączył: 12 Lis 2017
Posty: 40
Skąd: Ełk
Wysłany: |3 Cze 2018|, o 17:31   

Witam montuje właśnie licznik i gdzie znajdę sygnał spalania ? I jak wygląda kostka
_________________
W trakcie realizacji 2.8 v6 + kompresor eaton m62
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14