ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[All] Gdy wskaźnik paliwa szaleje
Autor Wiadomość
Rafał_93 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAT
Pojemność silnika: 2.5 TDI
Imię: Rafał
Trakcja: Ośka
Pomógł: 2 razy
Wiek: 25
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 195
Skąd: Toruń
Wysłany: |24 Kwi 2016|, o 19:36   

kadela69, i bez zdjęć sobie na pewno dasz radę. To prosta naprawa, 5 może 10 minut roboty.
_________________
Audi A6 C4 2.5 TDI AAT Automat
 
 
     
Wasyl997 
Adept



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: 85kw
Pojemność silnika: 2461
Dołączył: 05 Wrz 2017
Posty: 4
Skąd: Kujawsko-pomorskie
Wysłany: |11 Wrz 2017|, o 16:47   

Witam. Z góry przepraszam za odgrzewanie kotleta☺ Od dłuższego czasu wskaźnik paliwa " leży na zero" i jest to sytuacja irytująca. Dzisiaj dostałem się do pływaka i ujawniłem, że płytka ze skalą jest pęknięta na 3 części. Rozumiem, że winna całej sytuacji jest ta płytka? Spotkaliście się kiedyś z możliwością zakupu samej płytki?
 
     
Rico77 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AAT
Pojemność silnika: 2.5 tdi
Imię: Marcin
Trakcja: Ośka
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Maj 2015
Posty: 97
Skąd: Lublin
Wysłany: |12 Wrz 2017|, o 05:19   

Kolego, poszukaj całego pływaka na allegro ;-)
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 33
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 295
Skąd: Biała Podlaska

Wysłany: |16 Paź 2017|, o 20:39   

ja ostatnio kupiłem s6 i też pływak leżał. cały czas pokazywało zasięg 30km.

Z racji tego że miałem pływak od 2.8 pomyślałem że wymienię.
Niestety okazało się że s6 mając webasto są 2 wyjścia na benzynę więc podmiania nie wchodzi w grę.
Poratowałem się tym że wymieniłem tylko tą płytkę na której były wytarte ścieżki.
Siedzi ona na zatrzaskach. Trzeba było odlutować jeden kabelek.
Teraz śmiga jak trzeba


ps. chciałem wymienić też pompę paliwa ale niechcący ułamałem króciec od oryginalnej pompy zdejmując wąż.

dobrze że mam drugą.
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
q_dancer1 
Czeladnik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1997
Oznaczenie silnika: AEL
Pojemność silnika: 2,5
Trakcja: Ośka
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Sty 2016
Posty: 69
Skąd: opolskie
Wysłany: |14 Sty 2018|, o 10:58   

Czy ktoś próbował dopasować tą płytkę od innego modelu audi?
 
     
mateusz30 
C4 Autorytet
S-gang



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1995
Oznaczenie silnika: AAH
Pojemność silnika: 2,8
Imię: Mateusz
Trakcja: Quattro
Wiek: 33
Dołączył: 09 Wrz 2012
Posty: 295
Skąd: Biała Podlaska

Wysłany: |14 Sty 2018|, o 11:03   

Musiała by mieć taki sam kształt i ilość ścieżki.
Ale podejrzewam że nie ma problemu z dostępem do pływaka z a6 c4.
Taki sam w ośce i quattro.
Chyba że się mylę to niech ktoś poprawi
_________________
A6 C4 AAH AVANT jest i będzie
A6 C4 AAH AVANT SPRZEDANA
S6 C4 AAN AVANT w końcu jest!!!!!!!!
S6 C4 AEC AVANT jest i ???
wszystko w QUATTRO
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15