ETKA Online Photoshop Online Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Google Szuklaj z Google Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukaj w temacie:
Lub:
[S6-4.2 AEC] Nie działające lpg. Problem z elektrozaworem pr
Autor Wiadomość
Dawid2542 
Moderator




Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4170
Imię: Dawid
Trakcja: Quattro
Audi na (pkt): 36
Pomógł: 21 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 926
Skąd: śląsk
Wysłany: |13 Gru 2017|, o 10:48   [S6-4.2 AEC] Nie działające lpg. Problem z elektrozaworem pr

Siema. Lpg u mnie padło. Co udało mi się sprawdzić to:
Po przyłączenia na gaz zawór nie cyka tak jak zawsze cykał.
Sprawdziłem prąd na kablach do cewki i po przełączeniu na gaz jest 13.8 Volta. Wymieniłem więc cewkę i dalej to samo. Nie pyka cewka. Idąc dalej
Odłączyłem kable od cewki i podałem 12v prosto z innego aku i cewka działa i auto śmiga. Co może być nie tak? Prąd przychodzi do cewki i mierzony był przez około 5 minut. Prąd nie zanikał przez całą próbę i pokazywał przez cały czas 13.8 -13.9 Volta
_________________

 
 
     
TheStig95 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2598
Imię: Michał
Trakcja: Ośka
Wiek: 23
Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 84
Skąd: Serock
Wysłany: |13 Gru 2017|, o 18:09   

Nie wiem czy to coś ma wspólnego ale u mnie przy walniętym przekaźniku pompy paliwa nie załączał się elektrozawór gazu.
_________________
Audi A6 C4 2.6 V6 1994r
https://www.facebook.com/AudiA6C4FonfiGarage/
 
     
highzim 
Mechanik



Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AMX/AAN
Pojemność silnika: 2.8/2.2
Trakcja: Quattro
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 216
Skąd: Rzeszów
Wysłany: |13 Gru 2017|, o 20:00   

Rozkręć zawór i może wymaga przeczyszczenia trzpień, często tak było że wlaśnie sterownik nie otwiera zaworu pomimo napięcia a jak nim poklikasz z 50 razy z akumulatora to zaczyna chodzić. Rozbierz i zobacz czy nie jest już przytarty.
_________________
A6 C4 Avant 2.8 30V Quattro - jest
S4 C4 Avant 2.2 20V Turbo Quattro - było
S6 C4 Avant 2.2 20V Turbo ++ - jest
 
     
Dawid2542 
Moderator




Moje Audi: S6
Nadwozie: Avant
Rok produkcji: 1996
Oznaczenie silnika: AEC
Pojemność silnika: 4170
Imię: Dawid
Trakcja: Quattro
Audi na (pkt): 36
Pomógł: 21 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 926
Skąd: śląsk
Wysłany: |14 Gru 2017|, o 01:06   

Wczoraj było +10 i nie palił. Dziś jest 0 stopni i pali. Gdzieś wilgoć może być czy co?
highzim, żeby rozebrać ten zawór to muszę spuścił gaz z butli?
TheStig95, hmm. Może być zawilgocony przekaźnik? I gdy przymrozi to ma przejście?
_________________

 
 
     
TheStig95 
Czeladnik




Moje Audi: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1994
Oznaczenie silnika: ABC
Pojemność silnika: 2598
Imię: Michał
Trakcja: Ośka
Wiek: 23
Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 84
Skąd: Serock
Wysłany: |14 Gru 2017|, o 19:00   

U mnie sytuacja wyglądała tak że przyjarała się wiązka idąca od przekażnika pompy paliwa do bezpiecznika. Samochód nie zapalał ani na beznynie ani na gazie. Nawet awaryjnie na gazie nie otwierał się elektrozawór. Dopiero jak dotarłem którędy idzie wiązka do przekaźnika i ją naprawiłem cały samochód ożył.
_________________
Audi A6 C4 2.6 V6 1994r
https://www.facebook.com/AudiA6C4FonfiGarage/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 modyfied by eSPe from WM Klub Audi "Kormoran"
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15