[100 C4] Audi 100c4 problem z Fis-em ?

Awatar użytkownika
Kulfon
Czeladnik
Czeladnik
Posty: 56
Rejestracja: 2016-01-16, 11:27
Imię:
Moje Audi: -
Silnik: -
Nadwozie: -
Trakcja: -
Skąd: SO

[100 C4] Audi 100c4 problem z Fis-em ?

Post autor: Kulfon »

Witam mam chyba mały problem z tym wyświetlaczem w liczniku co pokazuje, że niski jest poziom wody, rezerwa, niski poziom płynu do spryskiwaczy. NIe wiem jak to dokładnie się nazywa FIS? Wydaje mi się że to jest chochlik elektryczny. Bo już kiedyś już tak miałem. Zdechł mi akumulator i jak próbowałem odpalić to przestał działać i nie działał aż do następnego razu jak zdechła mi akuma. Znów próbowałem odpalić i zaczął działać. Nie wiem co może być przyczyną ? Jakieś pomysły ?

P.s Przed chwilą sprawdziłem funkcję test. Wyświetlił mi hamulce, niski poziom płynu chłodniczego oraz oleju. Zgasł gdy miał wyświetlić rezerwę, światła, niski poziom płynu do spryskiwaczy. Czyli ewidentnie ma problem z wyświetlaniem komunikatów w kolorze pomarańczowym.
Ostatnio zmieniony 2016-01-24, 12:37 przez Kulfon, łącznie zmieniany 2 razy.
gienkas
Adept
Adept
Posty: 44
Rejestracja: 2016-01-27, 22:45
Imię:
Moje Audi: -
Silnik: -
Nadwozie: -
Trakcja: -
Skąd: Kraków

Post autor: gienkas »

Witam,

co było przyczyną? Mam podobny objaw. Jedyny błąd jaki zczytałem VCDS'em to:

-------------------------------------------------------------------------------
Address 15: Airbags Labels: 8A0-959-655.lbl
Part No: 8A0 959 655 C
Component: Airbag V AUDI D00
Coding: 01022
Shop #: WSC 02324
VCID: 336287E30126CFA690-5000

1 Fault Found:
01025 - Trigger for On Board Diagnostic Lamp; Malfunction
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------

Aktualnie nie mogę podłączyć się do sterownika zegarów/intstrument cluster.

Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Binas Tuchola
Moderator
Moderator
Posty: 319
Rejestracja: 2012-04-23, 22:13
Imię: Wojciech
Moje Audi: 100 C4
Rok produkcji: 1992
Silnik: 2.6E 150KM (ABC)
Nadwozie: Avant
Trakcja: FWD
Skąd: Tuchola

Post autor: Binas Tuchola »

Tam są żarówki może być że jedna się przepaliła i dlatego nie wyświetla Ci komunikatów.
"Żyć Krótko Ale Zajebiście"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka, tempomat”