Polski Klub Audi C4
Forum miłośników Audi generacji C4 (100/A6)

Car Audio, GPS, CB - [100 C4] Głośniki nie działają

Setka123 - |3 Kwi 2019|, o 12:34
Temat postu: [100 C4] Głośniki nie działają
Mam w sumie 8 głośników w mojej Audi 100 c4, po dwa na każdym z drzwi, z czego działa tylko jeden w prawych tylnych drzwiach i czasami słychać z niego jakieś takie skwierczenie jakby jakieś zwarcie było. Radio które mam to jakiś stary model Pioneer, bo nie ma nawet obsługi mp3. Chciałbym zrobić tak żeby mi grały wszystkie 8 głośników, byłem już wstępnie porozmawiać o tym z elektrykiem samochodowym, powiedział, że będzie potrzebny jakiś emulator do audi, że na każdym radiu będą one chodziły ale bez emulatora nie tak jak trzeba. Radio chce kupić nowe już upatrzyłem sobie Sony za 429zł.
Tomas - |3 Kwi 2019|, o 16:55

To dobrze Ci powiedział. Potrzebujesz przejściówki na system bose na allegro takie cos kosztuje kolo 50zl. Bylo juz parę tematów na forum o tym. Kupujesz tem emulator i wpinasz go między instalacje a radio. Proste jak budowa cepa - nie da się tu nic zepsuć albo źle połączyć. Nie potrzeba Ci elektryka :ok:
Setka123 - |3 Kwi 2019|, o 18:00

No ok, ale jaka może być przyczyna, że w tej chwili gra mi tylko jeden głośnik a pozostałe w ogóle nie grają ?
Tomas - |3 Kwi 2019|, o 18:49

Wyciąg radio, zobacz co masz tam teraz namodzone, moze ktoś próbował mostkować glosniki :-/
Butterbean - |4 Kwi 2019|, o 16:59

8 glosnikow to nie musi byc system bose.i tak najprawdopodobniej jest ze masz poprostu zwykly system nokia.
tak jak tomas mowi.najpierw wyjac radio i zobaczyc co sie dzieje.
obstawiam ze tyl jest aktywny i potrzebna przejsciowka.
przod moze byc poprostu do wymiany glosniki.
jakes normalny chlop z ketrzyna to przyjedz i popatrzymy poogarniamy to.
najlepszy sposob to mimo wszystko drugie radio.nowe kable do glosnikow.i ew nowe glosniki.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group